Naar overzicht
Gezondheid

Dierenartsbezoek

De dierenarts is je beste vriend wanneer je zorgen hebt over een kat. Laat ze ooit tekenen zien van ziekte, raak dan ook niet in paniek. Zorg dat je altijd het nummer van je dierenkliniek bij de hand hebt, samen met de openingstijden en instructies in geval van nood. Als je geen tijd hebt om je kat naar de dierenarts te brengen, dan kan je dierenarts wellicht telefonisch advies geven.

Bereid je goed voor op het bezoek. Vermoed je dat je kat verdoofd moet worden, laat haar dan niets eten of drinken. Ten tweede, bel je dierenarts op om het te laten weten wanneer je met een noodgeval onderweg bent naar de praktijk. Zo kan de dierenarts zich voorbereiden waardoor hij wellicht kostbare tijd kan besparen die het verschil kan maken tussen leven en dood.

Onderweg

Zorg dat je kat onderweg naar de dierenarts in een reismandje zit. Dat is voor jullie beide veiliger. Heb je geen reismandje, zoek dan naar een sterke kartonnen doos. Maak daar wat luchtgaatjes in en voorkom dat je kat uit de doos kan ontsnappen. Maak niet de fout om de doos half te vullen met een zachte ondergrond. Op die manier blijft er voor je kat geen ruimte meer over! Een paar oude kranten of een oude trui zijn comfortabel genoeg.

Blijf te allen tijde kalm. Geruststellende woorden en een vertrouwd speeltje helpen je kat zich zoveel als mogelijk op haar gemak te voelen.

Volgende Vorige