Spel

Spelen is niet alleen voor kleine katjes! Ook volwassen katten spelen om scherp en actief te blijven. Hier lees je niet alleen hoe je jouw kat in goede conditie kunt houden door regelmatig met haar te spelen, maar ook wat voor speeltjes hiervoor geschikt zijn.

Kattenkruid: een mysterie voor velen

Kattenkruid is iets waar een kat volledig van ondersteboven kan raken. Het daagt je kat uit te spelen en zorgt dat ze zich goed voelt. Maar hoe komt dat? hoe kun jij profiteren van de werking van kattenkruid?

Lees meer

Het plezier van fit blijven

Spelen met je kat is niet alleen goed om haar instincten te stimuleren, ook blijft ze op die manier lekker fit. Daarnaast is het leuk om tijd met je huisdier door te brengen.

Lees meer

Apport!

Samen spelen is een prachtige manier om haar te stimuleren. Bovendien versterkt het de band tussen jou en je kat. De meeste katten kunnen niet apporteren zoals honden. Maar sommige katten pakken speeltjes en brengen ze vervolgens spontaan terug. De meeste katten zullen eerder de 'kattenuitvoering' van dit spel onder de knie hebben. Zoals je mag verwachten maakt je kat zelf de spelregels. Hieronder leggen we je uit hoe je je kat kunt laten apporteren.

Lees meer

Een doos vol verrassingen

Het is ongelooflijk hoeveel lol een kat kan hebben met een simpele, kartonnen doos. Ze verstopt er zelfs dingen in. En als je twee katten hebt, zul je zien dat ze echt verstoppertje gaan spelen.

Bekijk video
Lees meer

Tijd om te spelen: spelletjes die je kat helpen spelen en leren

Met je kat spelen is goed om verschillende redenen. Je kat krijgt beweging en jullie kunnen allebei genieten van jullie interactie en jullie band versterken. Katten zijn onafhankelijke wezens en zullen alleen spelen op hun eigen voorwaarden! Ze zullen beginnen met spelen als zij er zin in hebben, vaak door tegen een pen aan te petsen waar je net mee aan het schrijven bent, of door zich tegen je benen te wrijven als je wat klusjes aan het doen bent!

Bekijk video
Lees meer