Apport!

Samen spelen is een prachtige manier om haar te stimuleren. Bovendien versterkt het de band tussen jou en je kat. De meeste katten kunnen niet apporteren zoals honden. Maar sommige katten pakken speeltjes en brengen ze vervolgens spontaan terug. De meeste katten zullen eerder de 'kattenuitvoering' van dit spel onder de knie hebben. Zoals je mag verwachten maakt je kat zelf de spelregels. Hieronder leggen we je uit hoe je je kat kunt laten apporteren.

Zo begin je

Neem een klein, licht speelgoedje wat je makkelijk kunt weggooien en waar je kat dol op is. Roep haar vervolgens. Misschien doet ze of ze je niet begrijpt maar dat hoort bij het spel. Gooi het speeltje een beetje op, vang het zelf, speel ermee en maak er plezier mee.

Kijkt ze geïnteresseerd, ga er dan mee door. Zo niet, geef het dan maar liever op.

Zorg dat het speeltje in haar zicht blijft. Gooi het speeltje in de richting van je kat. Laat haar ermee spelen. En als het lijkt of ze erop uitgekeken is, roep haar dan terwijl jij nog zit. Als  je kat opkijkt, sta dan op, pak het speeltje en loop terug naar waar je zat

Vanuit je zitplaats gooi je opnieuw. Doe dit zo'n 10 minuten, twee keer per dag.

Maak plezier

Sommige katten zullen het idee snappen van apporteren en het speeltje naar je terug brengen. Als ze snappen dat het een spelletje is kun je meer speelse elementen eraan toevoegen. Gooi het speeltje ergens achter zodat ze moet zoeken. Ze zal de uitdaging graag aannemen.

Iedere kat is anders en sommigen zullen de lol van het apporteren niet inzien. Als ze uiteindelijk niet geïnteresseerd is in het spel heb jij in ieder geval je lichaamsbeweging gehad.

Volgende Vorige