Het plezier van fit blijven

Spelen met je kat is niet alleen goed om haar instincten te stimuleren, ook blijft ze op die manier lekker fit. Daarnaast is het leuk om tijd met je huisdier door te brengen.

Katten zijn leuke en speelse dieren. Ze verzinnen zelf steeds weer spelletjes om te spelen. Maar ook jij kunt leuke spelletjes voor haar bedenken. Je hebt heel veel leuke speeltjes zoals; tennisballen, houten balletjes of speeltjes gemaakt met kattenkruid. Zorg wel dat je de laatste vervangt als het kruid eruit komt. Pas dan ook op voor de wol, ze zou het kunnen gaan eten.

Bedenk je wel dat katten niet zo snel tevreden zijn als honden. Je zult echt moeite moeten doen haar mee te krijgen. Het beste is overigens te doen alsof alles wat jij hebt bedacht, haar idee was.

Een doos vol verrassingen

Kartonnen dozen zijn erg bruikbaar voor iedereen die een kat heeft. Je kat gebruikt ze in de zomer als zonnescherm en kan er heerlijk mee spelen. Als je meer katten hebt, zul je zien dat ze verstoppertje gaan spelen.

Zorg ervoor dat ze niet op de doos kan gaan kauwen.

Dingen aan draadjes

De meeste katten worden eindeloos gefascineerd door alles wat aan het einde van een draadje hangt. Houd maar eens een speeltje voor haar neus en je zult zien dat ze in staat is om de rol aan te nemen van een gevaarlijk roofdier, op jacht naar haar prooi. Met sommige spelletjes kan ze blijven spelen. Laat eens een veertje dwarrelen, wat ze steeds zal proberen te grijpen. Zorg er wel voor dat je zelf niet te pakken wordt genomen.

Speelkwartier

Sommige katten zijn dol op ritselend papier. Een grote papieren zak zal ze prachtig vinden, zeker als je er ook nog eens speeltjes ingooit. Andere leuke ideeën voor speelgoed zijn: kurken, lege toiletrollen met een gekleurd lint eraan vast, oude tennisballen en een stuk stof gevuld met oude panties.

Als het mogelijk is, maak een plekje waar je kat in kan klimmen. Krabpalen en klimrekken geven haar de ultieme uitdaging om lekker te bewegen. Misschien is het je opgevallen dat sommige katten speeltjes pakken en dit naar het baasje brengen om het vervolgens weg te laten gooien, zodat ze het opnieuw kan ophalen. Andere katten zullen een soortgelijk spel op hun eigen manier spelen .

Hoe kun je je kat zover krijgen dat zij apporteert? Neem een klein speeltje waar ze dol op is. Roep haar als je het speeltje omhoog gooit en weer vangt. Laat haar zien dat het leuk is om te spelen. Zorg dat het speeltje in haar zicht blijft, terwijl jij in een stoel zit. En gooi het vervolgens in haar richting en laat haar ermee spelen. Laat haar zolang spelen tot ze verveeld raakt, dan roep je haar en pak je het speeltje op. Vanaf je stoel gooi je het speeltje weer en vervolg je de andere stappen.Doe dit 10 minuten lang, twee keer per dag.Hopelijk snapt ze de bedoeling van het apporteren. Je kunt variatie aanbrengen door bijvoorbeeld het speeltje ergens achter te gooien, zodat ze er echt op moet jagen. Niet iedere kat zal enthousiast zijn, maar misschien jou kat wel.

Pakkertje spelen

Er zijn katten die je graag uitdagen ze achterna te zitten, Sommigen zullen dit elke dag op een vaste tijd proberen. Ze doen dit het liefst 's avonds als zij goed uitgeslapen zijn. Als jij je kat voor je uit door de kamer ziet rennen en ze verstopt zich achter de gordijnen, ga haar dan achterna, kijk achter de gordijnen en wacht af wat ze doet. Als ze dan ineens wegrent en zich achter de kast verstopt, geeft ze je het sein om weer achter haar aan te komen.

Volgende Vorige