Tijd om te spelen: spelletjes die je kat helpen spelen en leren

Spelletjes die je kat helpen om te spelen:

Met je kat spelen is goed om verschillende redenen. Je kat krijgt beweging en jullie kunnen allebei genieten van jullie interactie en jullie band versterken. Katten zijn onafhankelijke wezens en zullen alleen spelen op hun eigen voorwaarden! Ze zullen beginnen met spelen als zij er zin in hebben, vaak door tegen een pen aan te petsen waar je net mee aan het schrijven bent, of door zich tegen je benen te wrijven als je wat klusjes aan het doen bent!

Ideeën voor spelletjes met je kat:

  • Ping pong balletjes
  • Droge blaadjes om te achtervolgen en te vangen
  • Balletjes gemaakt van krantenpapier of aluminiumfolie
  • Een laserlampje wat je door de kamer schijnt … katten kunnen gefrustreerd raken omdat ze het lichtje nooit echt kunnen ‘vangen’, dus gebruik een laserlampje niet te lang achter elkaar
  • Voerpuzzels – deze verwennen je kat terwijl ze de puzzel door de kamer meppen
  • Interactieve speeltjes aan een touw (alleen onder toezicht)

Een waarschuwing. Je ziet vaak katten die met bolletjes wol of touw spelen. Dit vinden ze vast en zeker geweldig, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn. Touw, wol of andere speeltjes die aan een touwtje zitten zijn alleen bedoeld om onder toezicht mee te spelen en moeten dus goed opgeborgen worden als jullie er niet mee spelen. Katten vinden het heerlijk om te rollen en tegen het touw te schoppen met hun poten, maar als ze in het touw verstrikt raken zouden ze erin kunnen stikken. Dus alsjeblieft, laat je kat nooit alleen met zulke speeltjes.

Waarom moeten katten spelen?

Spelen is voor een kat niet alleen voor het plezier. Het is voor je kat een manier om haar natuurlijke instincten te vervullen en om overlevingsvaardigheden te oefenen, zoals sluipen, achtervolgen en vangen. Het is goed voor lichamelijke beweging en geeft ze de kans motorische vaardigheden te oefenen. Tot slot is het ook erg belangrijk voor mentale stimulatie.

Vorige