Picture Perfect: Welk kattenvoer zorgt voor perfecte voeding?

Welk kattenvoer zorgt voor perfecte voeding?

Kittens, volwassen katten, oudere katten en hele oude katten hebben elk verschillende nutritionele behoeften. Kittens hebben tijdens hun groei een speciale samenstelling van voedingsstoffen nodig om te groeien. Als ze volwassen zijn hebben ze voedingsstoffen nodig om hun gezondheid te ondersteunen en naarmate ze ouder worden hebben ze voeding nodig die hun ouder wordende lijfjes ondersteund. Daarnaast hebben binnenkatten veel baat bij voeding die afgestemd is op hun lagere energiebehoefte in vergelijking met een kat die wel buiten komt. WHISKAS® kattenvoer is speciaal geformuleerd om je kat te ondersteunen tijdens iedere levensfase en elke leefstijl. Kittens moeten speciaal kittenvoer eten tot ze 12 maanden oud zijn. Volwassen katten hebben volwassen kattenvoer nodig in de leeftijd van 1 tot 7 jaar. Als ze ouder zijn dan 7 jaar, dan kunnen ze overgaan op voer voor oudere katten.

Katten houden van variatie in hun voeding. Ze houden van het knapperige van een brokje. Deze textuur heeft ook voordelen voor de mondverzorging omdat de harde textuur helpt bij het verwijderen van tandplak als de kat eet. Katten komen oorspronkelijk uit een warm klimaat en drinken van nature niet veel water. Het is vocht in natvoer helpt ze om gehydrateerd te blijven en kan bijdragen aan gezonde urinewegen. WHISKAS® raadt aan om dagelijks zowel nat- als droogvoer te geven. In het wild eten katten meerdere kleine maaltijden per dag. Een goede richtlijn is daarom om in de ochtend een zakje natvoer te geven en in de avond een portie droogvoer, die vervolgens de rest van de dag nog beschikbaar is om van te knabbelen. Deze manier van voeren kan helpen om hun natuurlijke behoefte aan de hele dag door kleine maaltijden te vervullen. Een andere manier om hun dagelijkse portie droogvoer aan te bieden is in voerpuzzels. Katten krijgen dan wat lichaamsbeweging en worden mentaal gestimuleerd doordat ze moeten nadenken over hoe ze de brokjes uit de voerpuzzel krijgen.

Wat zijn de beste snoepjes voor katten?

WHISKAS® Dentabites kun je dagelijks geven en helpen de tanden en het tandvlees van je kat te verzorgen. Katten hebben dagelijks 16 van deze snoepjes nodig, dus we raden aan om hun reguliere voeding met 10% te verminderen om zo de extra calorieën te compenseren. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit snoepje voor mondverzorging helpt om tandplak en tandsteen te verminderen. WHISKAS® Dentabites hebben het ‘Veterinary Oral Health Council’ keurmerk, wat wordt gesteund door de British Veterinary Dental Association.

Vorige