Naar overzicht
Voeding

Waarom je kat bepaalde voedingstoffen nodig heeft

We kunnen voor onszelf op elke verpakking precies lezen wat we binnen horen te krijgen, maar wat heeft een kat nu precies nodig? Net als jij heeft een kat evenwichtige voeding nodig. Alleen kan zij hier niet zelf voor zorgen, daarvoor heeft ze jou nodig.

Vitamines zijn nodig voor groei

Vitamines zijn onmisbaar voor de ogen, de groei en de stofwisseling van je kat. Voor het goed functioneren van haar lichaam heeft ze vitamines nodig. Elke vitamine heeft zijn eigen rol hierin. Als ze haar pootje snijdt, helpt de ene vitamine met het stoppen van het bloeden en de andere voor het helen van de huid.

Vitamines komen vooral voor in lever, nieren , granen en gist. Dit alles vind je terug in het assortiment van WHISKAS® 1+ (Maaltijdzakjes of droge voeding).

Mineralen voor botten

Mineralen geven je kat sterke tanden en botten en zorgen voor een goede stofwisseling. Zorg echter dat ze niet teveel krijgt, want mineralen zijn moeilijk op te nemen.

De belangrijkste mineralen zijn calcium, fosfor, kalium, natrium, chloor en magnesium. Ook heeft je kat  bepaalde spoorelementen nodig zoals ijzer, koper, mangaan, zink en selenium. Een goede bron van mineralen in kattenvoeding zijn vis, vlees, lever en granen. Als je je kat een evenwichtige, complete voeding zoals WHISKAS® 1+ geeft, is het niet nodig om haar daarnaast mineraal supplementen te geven.

Essentiële vetzuren

Je kat heeft essentiële vetzuren nodig voor haar huid, vacht, voortplantingssysteem en stofwisseling. Vet en vetzuren zijn een belangrijke energiebron en zorgen ervoor dat haar eten goed smaakt. Ook is vet belangrijk bij de transport van vitamine A, D, E, en K in het lichaam.

Essentiële vetzuren vind je vooral in dierlijke vetten en plantaardige olie.

Koolhydraten en vezels

Koolhydraten zijn een bron van energie. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering en stoelgang. Granen, als rijst, koren en tarwe zijn goede bronnen van koolhydraten en vezels in de voeding van je kat.

Eiwitten voor kracht

Eiwitten zijn onmisbaar voor de groei en spieropbouw van je kat. In het meeste levend weefsel zoals haar, huid, nagels en spieren vinden we eiwitten.  In het lichaam van je kat vind je duizenden verschillende eiwitten die allemaal een andere functie hebben. Eiwitten bevatten essentiële aminozuren die je kat nodig heeft om fit en gezond te blijven.

In kattenvoeding met vlees, eieren, graan en gist vind je veel eiwitten.

In kattenvoeding met vlees, eieren, graan en gist vind je veel eiwitten. In WHISKAS® 1+ maaltijden vind je alles wat je kat nodig heeft; een perfect evenwichtig dieet met ingrediënten zodat ze gezond en happy blijft.

Volgende Vorige