Naar overzicht
Gezondheid & Voeding

Alles over eiwitten

Ze zien er schattig uit, maar kittens zijn echte vleeseters en zijn voor het merendeel afhankelijk van vlees om in hun eiwitbehoefte te voorzien. Slechts een klein deel van hun eiwitbehoefte halen ze uit planten. Ze gebruiken zoveel energie dat ze wel 10 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig hebben voor een gezonde groei. Volwassen katten hebben slechts zes gram per kilo nodig. Vergelijk dat eens met ons. Wij gebruiken slechts 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht.

Waarom eiwitten?

We zetten voor dit hoofdstuk even onze wetenschappelijke pet op. Eiwitten, de belangrijkste bron van energie voor een kat, zijn niet alleen nodig voor de groei en de opbouw van het lichaamsweefsel, maar ook voor de productie van antilichamen, enzymen , witte en rode bloedlichaampjes. Eiwitten zijn gemaakt van aminozuren zoals taurine en dragen bij aan het goed functioneren van haar hersenen, hart en zenuwstelsel. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het zicht van je kitten. Als je kitten niet voldoende essentiële aminozuren binnenkrijgt kan ze met allerlei problemen te kampen krijgen met haar ogen en hart.

Balans is belangrijk

Katten die in het wild leven krijgen eiwitten binnen door hun prooi op te eten. Omdat er rond de meeste huizen weinig te jagen valt, heeft een huiskat een goede, uitgebalanceerde voeding nodig. Het beste wat je je kitten kan geven is WHISKAS® Kitten Complete Droge Brokjes. Daarmee krijgt ze alle eiwitten binnen die ze nodig heeft, inclusief de essentiële aminozuren die we noemden.

Volgende Vorige