Naar overzicht
Gezondheid & Voeding

Gemakkelijk, lekker eten.

Als je je kitten de best mogelijke start wilt geven, geef je haar goed uitgebalanceerde voeding met een hoge voedingswaarde. Nadat een kitten bij haar moeder weg is ben jij degene die ervoor moet zorgen dat ze de allerbeste verzorging en voeding krijgt. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

Bijzondere voeding voor een bijzonder gezinslid

De eerste 4 a 5 weken van haar leven krijgt ze alles wat ze nodig heeft van haar moeder. Als ze piept of erg onrustig is nadat ze heeft gedronken kan het zijn dat ze niet voldoende melk krijgt. Vraag raad aan je dierenarts over wat je het beste kunt doen.

Als er geen problemen zijn met zogen, zal je kitten tot haar zevende week gespeend worden. Toch kan ze al vanaf week 4 vast voedsel eten zoals WHISKAS® Kitten. Verdeel om te beginnen de voeding over een bord zodat ze eraan kan likken en proeven. Geef langzaam aan meer en zorg dat er altijd vers drinkwater voor haar klaarstaat.

Klein maagje, grote trek

Je kitten groeit 15 keer sneller dan een baby en zoals je misschien al gemerkt hebt, heeft ze veel meer energie dan een volwassen kat!

Toch is haar maagje niet groter dan een vingernagel. Ze krijgt nooit alles wat ze nodig heeft in een keer op dus moet je haar tot zes keer per dag, op regelmatige tijden, kleine porties geven. WHISKAS® Kitten is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan al haar voedingsbehoeften.

Van kleine kitten tot grote kat

Vanaf 4 maanden is WHISKAS® 2-12 Maanden Maaltijdzakjes of droge voeding de perfecte dagelijkse maaltijd. Een maaltijdzakje bevat exact de hoeveelheid calorieën, vitamines en calcium die ze nodig heeft. Door de kleinere stukjes is het perfect voor kleine mondjes, tandjes en buikjes. Gedurende deze periode heeft ze 3-4 maaltijden per dag nodig. Als ze 6 maanden oud is, heeft ze genoeg aan 2-4 maaltijden. Uiteindelijk zal ze, als ze 10 tot 12 maanden is, klaar zijn voor WHISKAS® 1+ Maaltijdzakjes voeding.

Een paar tips om haar successvol te voeden:

Een kat heeft een hekel aan koud eten. Zorg dat haar maaltijd op kamertemperatuur is.

Geef haar haar eigen eet- en drinkbakje. Maak na iedere maaltijd haar etensbakje schoon, een kat houdt niet van een vies bordje.

Zorg ervoor dat ze altijd schoon, vers drinkwater tot haar beschikking heeft.

Wijk niet af van haar favoriete voeding, een plotselinge of continue verandering van voeding kan haar maagje van streek maken.

Als je haar voeding verandert, doe dat dan stap voor stap, steeds een klein beetje.

Geef haar geen ongekookt vlees of menselijke voeding. Het kan teveel voedingsstoffen bevatten en zelfs giftig zijn voor haar.

Zet haar eet- en drinkbakje niet in de buurt van haar kattenbak. Katten houden er niet van om in de buurt van het toilet te eten.

Eten op vaste tijden

Om je kitten gezond te houden kun je haar het beste een combinatie van droog en nat voer geven. Bijvoorbeeld WHISKAS® 2-12 Maanden Maaltijdzakjes of droge voeding geven haar alles wat ze nodig heeft aan vitamines en mineralen. Het is erg belangrijk dat ze op vaste tijden te eten krijgt. Als je er eens niet bent, zorg dan dat de oppas weet hoe laat en hoeveel je kitten te eten krijgt. Het is dan handig om een lijstje te maken waar je ook haar andere 'gewoontes en eigenaardigheden' opschrijft.

Volgende Vorige