Kittens en water

In het wild komen katten nauwelijks in aanraking met water. Hun natuurlijke omgeving zijn de bossen, savannen en prairies, dus altijd ver van de zee. Ze houden van nature daarom niet bijzonder veel van water. Ze wassen zich met hun tong en houden van natte voeding zoals WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden of WHISKAS®Droge brokjes 2-12 maanden in plaats van drinken. Als een kitten nat wordt, zelfs na nat geworden te zijn door een beetje regen, kan ze uren bezig zijn zichzelf te wassen en te drogen om haar vacht zacht te houden.

Kittens kunnen echter wel gek zijn op water als het om spelletjes gaat. Heb je wel eens een jonge kat een waterdruppel zien vangen uit een lekkende kraan? Sommige katten leven in de buurt van een vijver met goudvissen, zij willen nog wel eens een baantje trekken. Er zijn zelfs rassen die uitgesproken dol zijn op zwemmen, zoals de Turkse Van en de Bengaal die zijn enthousiasme voor water deelt met zijn grote neef de tijger.

Hoe je kleine pluizenbol ook over dat natte goedje denkt, zorg dat ze genoeg drinkt en haar drinkbakje altijd gevuld is. Water is waarschijnlijk het belangrijkste voor alle processen in haar lichaam en voorkomt mogelijke problemen met de nieren. Hoewel sommige kittens een deel van hun vochtbehoefte uit natvoer kunnen halen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze altijd vers drinkwater heeft.

Volgende Vorige