Lekker eten

Opvoeden, verzorgen en voeden; jouw rol als kittenbaasje is erg gevariëerd. En een van de belangrijkste verantwoordelijkheden die je voor haar draagt is om haar goed te voeden. Eerst zul je moeten weten hoeveel je haar moet geven en houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van haar levensfase.

Haar voeding moet een perfect uitgebalanceerde voedingswaarde hebben en uitstekend verteerbaar zijn. Het moet helemaal aansluiten op haar levensstijl. Slecht verteerbare voeding van matige kwaliteit kan haar groei beïnvloeden, en de ontwikkeling van haar spieren en botten afremmen. Ook haar weerstand kan afnemen. Aan de andere kant kunnen teveel voedingsstoffen (zoals bijvoorbeeld jouw kliekjes of sommige dierenvoeders) ook problemen veroorzaken. WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden of WHISKAS®Droge brokjes 2-12 maanden of droge voeding bevatten precies die voedingsstoffen die je katje nodig heeft, elke maaltijd weer.

Geef een kitten alleen wat goed voor haar is

In het algemeen zijn kittens sterk en zelden ernstig ziek maar, net als wij, hebben ze wel eens last van overgeven of diarree. Dat kan aan de voeding liggen. Zorg dus dat ze alleen eet, wat goed voor haar is. Geef op vaste tijden kleine porties in plaats van in een keer heel veel.

Wat staat er op het menu?

Hoe graag je het haar ook zou willen geven, geef je kitten geen kliekjes. Haar maag kan ons eten niet goed verteren. Vooral kruiden kunnen haar maagje snel van streek maken. Geef haar eten dat is gemaakt om aan haar specifieke behoeften te voldoen, zoals WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden of WHISKAS® Droge brokjes 2-12 maanden. Ze vindt het niet alleen heerlijk, ze krijgt zo ook alle vitaminen, mineralen, eiwitten en calorieën binnen die ze nodig heeft om te groeien.

Wat staat er niet op het menu?

Ongekookte vis of vlees kun je beter niet geven aangezien deze ziektes als salmonella kunnen bevatten. Houd botten en schenken, gekookt of niet, bij haar vandaan. Er kan een stukje in haar keel blijven zitten. Geef haar gezonde, uitgebalanceerde voeding, rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen. Als ze meer dan eens overgeeft of langere tijd last heeft van diarree, breng haar dan naar de dierenarts om te zorgen dat ze snel weer de oude is.

Leef langer, leef gezonder met de juiste voeding

Het beste recept voor een lang en gelukkig leven is simpel; zorg goed voor haar. Dat betekent heel veel aandacht en lekkere, uitgebalanceerde voeding. Goede voeding helpt jouw kat met de aanmaak van antilichamen die de strijd met ziektes iedere dag aangaan. Om haar immuunsysteem verder te helpen ontwikkelen heeft het WALTHAM® Research Centre WHISKAS® Kitten ontwikkeld.

Onderzoek laat zien dat de lichaamscellen van een kat, net als bij mensen, voortdurend worden aangevallen door vrije radicalen die het immuunsysteem verzwakken. Gelukkig bevat WHISKAS® Junior 2-12 maanden voeding een unieke mix van vitamines, taurine, luteïne en caroteen waarmee het immuunsysteem van je katje wordt versterkt.

Volgende Vorige