Overweeg je een kitten?

Ontdek alles wat je moet weten als je overweegt een kitten in huis te nemen. Lees hier over hoe en waar je een kitten kiest en wat je nodig hebt.

Haar nieuwe thuis

Weet jij hoe het voelt om naar een hele nieuwe omgeving met nieuwe mensen te verhuizen? Elke kat maakt het op jonge leeftijd mee. Gelukkig kun jij veel doen tegen de stress zodat ze snel, rustig en prettig gewend raakt.

Lees meer

De eerste maanden

Alles wat een kitten meemaakt in de eerste belangrijke maanden, vormt haar voor de rest van haar leven. De positieve ervaringen in deze periode, zullen haar vormen tot een volwassen kat die open en vol vertrouwen in het leven staat.

Lees meer

Tot haar zinnen komen

Een jong katje wordt doof en blind geboren. Om toch haar weg te kunnen vinden, heeft ze een sterk ontwikkelde smaak-, tast- en reukzin. Maar voordat je het weet, is ze in staat om alle 5 haar zintuigen in te zetten.

Lees meer

Een kat kopen: Waar let je op?

Nu je zeker weet dat je een kat wilt kopen, moet je nog beslissen wat voor kat het beste bij je past. Is een raskat iets voor jou? Een langharige of een kortharige kat? Een poes of een kater? Of wil je misschien zelfs meerdere katten kopen om het plezier te verdubbelen?

Bekijk video
Lees meer

Kattenallergie: Wat doe je er tegen?

Het meest voor de hand liggende advies bij kattenallergie is: blijf ver uit de buurt van katten! Maar als kattenliefhebber zul je het vast prettig vinden om te weten dat er ook alternatieven zijn.

Lees meer