Haar leven verrijken

Het laatste dat je voor je kitten wilt, is dat ze zich verveelt. Heeft ze namelijk niets om zich mee te vermaken, dan kunnen meubels en vloerkleden ineens onweerstaanbaar worden. Haar jachtinstinct bevredigen zal jullie dus beiden een plezier opleveren! En het is een geweldige kans om jullie band te versterken.

Er zijn vele manieren waarop je haar zinnen kunt prikkelen, om haar zowel geestelijk als fysiek in goede conditie te houden. Speeltjes, met name hangende of bewegende, of voerpuzzels zijn mateloos interessant. Bied haar daarnaast rustplekken op verschillende hoogten, vanwaar ze een goed overzicht heeft over de buitenwereld. De rustplekken zijn echter geen vervanging voor samen spelen.

Verrijking door voeding

Hier zijn een paar simpele ideeën waardoor je van haar voedingstijd een spel maakt:

 1. Vul een plastic flesje (klein of groot) met een laagje WHISKAS® Junior 2-12 maanden Droge Brokjes. Laat de dop eraf of maak een gaatje in de zijkant, zodat het voer tijdens het spelen er met beetjes uit komt vallen.
 2. Stop haar droge brokjes in een papieren zak en rol het eind losjes op.
 3. Stop haar droge brokjes in een voerbal.
 4. Stop een kleine hoeveelheid WHISKAS® Junior 2-12 maanden Droge Brokjes in een doosje. Bedek dat met papiersnippers.
 5. Maak twee plastic bekers met de bovenkanten aan elkaar vast en prik een gat in de onderkanten. Stop daar vervolgens haar droge brokjes in.
 6. Verstop droge brokjes in papierpropjes
 7. Verdeel haar maaltijd over meerdere bakjes en verdeel die door de hele kamer.
 8. Stop haar droogvoer in een leeg pakje drinken met gaatjes op verschillende hoogten.

Spelen met eten

Helpen deze ideeën niet om haar overtollige energie kwijt te raken, dan zijn hier nog een paar tips voor de meest actieve kittens:

 1. Gooi WHISKAS® Junior 2-12 maanden Droge Brokjes naar je kat, zodat ze er achteraan jaagt.
 2. Gebruik een van de bovenstaande ideeën, maar plaats het dan op een verhoging. Om bij haar voer te komen zal ze dan moeten klimmen, springen of rennen.
 3. Moedig haar aan om op haar achterpootjes te gaan staan, en een brokje met haar voorste pootjes te pakken.
 4. Verstop wat droogvoer in de tuin of onder een doos en moedig haar aan om ernaar te zoeken.

Sommige kittens zullen uit zichzelf al met hun eten spelen, maar als je bang bent dat je jonge katje niet genoeg beweging krijgt, helpen deze ideeën je haar actief en gezond te houden.

Nog meer manieren om haar te vermaken

Zoals alle jonge dieren, houden kittens ervan om te spelen. Ze kunnen uren bezig zijn met het verjagen van denkbeeldige vijanden, maar ze vinden het nog leuker als jij samen met hen speelt. Met talloos veel speeltjes op de markt, is het moeilijk om te bepalen welke jouw kleine kitten het leukst zou vinden.

Je hoeft niet flink geld neer te tellen om je kitten gelukkig te houden. Ze heeft waarschijnlijk net zoveel plezier met een aantal huis-, tuin- en keukenvoorwerpen als met de meest hippe en dure speeltjes. Hier zijn een paar suggesties die garant staan voor uren vertier:

 1. Een kartonnen doos (zorg wel dat ze er ook weer uit kan!).
 2. Grote, papieren zakken of papieren propjes.
 3. Een krabpaal of een stuk boomschors.
 4. Een opgerold stuk karton of stof.

Soorten speeltjes

De meeste katten zullen de verleiding niet kunnen weerstaan, wanneer je een nieuw speeltje voor hun neus houdt. Na een tijdje zullen ze echter zelfs van het meest geweldige speeltje verveelt raken. Het beste kun je speeltjes kiezen die klein zijn, zacht of van andere natuurlijke materialen gemaakt zijn. Als het beweegt, glinstert of geluid maakt, zal ze er gek op zijn. Sommige speeltjes zijn gemaakt om samen te spelen, zoals een vishengel met speelgoedmuis. Andere speeltjes zijn juist geschikt voor haar om achterna te jagen. Houd, bij het uitkiezen van haar speeltjes, in gedachten wat voor soort spel jij denkt dat ze leuk vind en of jij dat spel samen met haar wil spelen.

Volgende Vorige