Verzorging

Spelen is belangrijk voor je kitten om haar natuurlijke instincten te ontwikkelen. Speel je samen met haar, dan vormt dat een band tussen jullie die haar hele leven duurt.

Hoe verzorg je de vacht van je kitten?

Je kitten vraagt nogal wat van je: Heel veel aandacht, regelmatige, goed uitgebalanceerde maaltijden (WHISKAS® 2-12 Maanden Maaltijdzakjes of droge voeding zijn perfect voor ze) en wat hulp bij de verzorging van haar vacht.

Lees meer

Kattenbaktraining

Geen kitten is graag alleen, behalve wanneer ze naar het toilet moet. Ze wil zelfs niet dat je op dat moment naar haar kijkt.

Lees meer

De wapens van je kitten

Een kat heeft klauwen om te vechten en te jagen. Ook zijn ze belangrijk voor haar balans op gladde oppervlaktes en haar grip als ze aan het klimmen is. Ze gebruikt de nagels van haar voorpoten om haar ergens aan vast te grijpen. En het is een wonder van de natuur hoe ze haar nagels weer tussen haar voetkussentjes kan optrekken. Ze hebben dan ook zelden te lijden.

Lees meer

Borstelen

Je kitten vraagt nogal wat van je: Heel veel aandacht, regelmatig, goed uitgebalanceerde maaltijden (WHISKAS® 2-12 Maanden Maaltijdzakjes of droge voeding zijn perfect voor ze) en wat hulp bij de verzorging van haar vacht.

Lees meer

Wasperikelen

Kittens worden geboren met het instinct om zich nauwkeurig te wassen. Al in de eerste paar dagen na hun geboorte zal hun moeder dit gedrag aanmoedigen en ze alles leren over het verzorgen van hun vacht.

Lees meer

Verzorging van de vacht van je kitten

De eerste keer dat je haar borstelt kan je kitten nerveus zijn dus geef de kam en borstel eerst even aan haar om mee te spelen. Zorg ook voor veel lichamelijk contact door haar overal te aaien zodat ze gewend raakt aan je aanrakingen. Als ze erg vies is gebruik dan een warme vochtige doek om haar mee af te vegen. Gebruik vooral geen zeep omdat die kan irriteren.

Lees meer