Naar overzicht
Verzorging

Borstelen

Je kitten vraagt nogal wat van je: Heel veel aandacht, regelmatig, goed uitgebalanceerde maaltijden WHISKAS® 2-12 Maanden Maaltijdzakjes of droge voeding zijn perfect voor ze) en wat hulp bij de verzorging van haar vacht.

Kleine katjes likken hun vacht om losse haren te verwijderen. Als gevolg daarvan kunnen zich haarballen vormen in hun maag en darmen, die leiden tot overgeven of een opstopping. Dat is voor jullie beiden onprettig. Voorzichtig borstelen helpt dit te verminderen. Doe dit regelmatig, zelfs als ze nog maar heel erg jong is. Bij kortharige katten is eens per week borstelen voldoende. Langharige katten moeten elke dag geborsteld worden, omdat de vacht anders heel snel kan gaan klitten.

Goede vachtverzorging zorgt voor de groei vanhaar glanzende, gezonde vacht. Als je er vanaf het begin een routine van maakt, wordt het voor jullie allebei iets wat er gewoon bij hoort. Binnen de kortste keren gaat ze alvast liggen en geniet ze volop van haar dagelijkse borstelbeurt. Bovendien brengt het jou en je kitten dichter bij elkaar.

Controleer haar vacht regelmatig op vlooien, teken, uitslag en kale plekjes. Als je denkt dat je kat een probleem heeft, aarzel dan niet om het de dierenarts te laten zien!

Volgende Vorige