Naar overzicht
Verzorging

Kattenkwaad

Je katje kan heel snel bepaalde gewoontes aanleren, die vaak weer moeilijk af te leren zijn. Zeker als het voedsel betreft. Sommige katjes eten door de dag heen steeds kleine porties. Andere katjes eten op vaste tijden hun hele bakje leeg en beginnen hard te ‘miauwen’ wanneer het etenstijd is en hun bakje nog leeg is.

Hetzelfde geldt voor haar slaapgewoonten. Je jonge katje kiest een plekje waar zij het lekker vindt om te slapen. Met een beetje pech wil ze languit luieren op jouw netjes opgemaakte bed, of juist lekker verscholen een uiltje knappen in een schone, oude trui. Wil je voorkomen dat je kitten overstuur of zelfs boos op je wordt, zorg dan dat haar knusse nestjes altijd voor haar beschikbaar zijn. Of los het op door haar een mandje of dekentje als alternatieve slaapplaats te geven.

Zelfs iets simpels als je kitten aaien kan verwachtingen opwekken. Of je er nu voor kiest om haar te aaien wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, of in de avond wanneer je terugkomt van je werk: je katje herinnert zich precies wanneer het weer tijd is om geaaid te worden. En ze zorgt er wel voor dat jij het je ook herinnert. Slaagt ze er niet in, dan wordt ze misschien zelfs nog veeleisender!

In het kort: wil je haar gelukkig houden, houd je dan aan haar routine.

Volgende Vorige