Naar overzicht
Verzorging

Wasperikelen

Kittens worden geboren met het instinct om zich nauwkeurig te wassen. Al in de eerste paar dagen na hun geboorte zal hun moeder dit gedrag aanmoedigen en ze alles leren over het verzorgen van hun vacht.

Naar het voorbeeld van hun moeder, zal zelfs het jongste katje veel tijd besteden aan deze wasbeurten. Hun scherpe tanden en ruwe tong werken als een kam. Door simpelweg te knabbelen, verwijderen ze klitten, parasieten en loszittende haren.

Het schoon houden van de vacht is niet alleen noodzakelijk om er goed uit te zien. Tijdens haar wasbeurt masseert ze haar huid, waarmee ze ook de bloedcirculatie stimuleert. Daarnaast helpt het haar communicatievaardigheden te ontwikkelen, niet alleen met andere katten maar ook met mensen. Wanneer ze met haar ruwe tong zachtjes je hand likt, laat ze je weten dat ze van je houdt.

Let wel op, als ze zich continue likt of juist helemaal niet, dan kan er iets mis zijn. Misschien is ze angstig, ongelukkig, verveeld of heeft ze een huidziekte. In zo’n geval is het zeker aan te raden om de dierenarts er even naar te laten kijken.

Volgende Vorige