Voeding

Ontdek hoe je je kitten gezond en gelukkig houdt.

Lekker eten

Opvoeden, verzorgen en voeden; jouw rol als kittenbaasje is erg gevariëerd. En een van de belangrijkste verantwoordelijkheden die je voor haar draagt is om haar goed te voeden. Eerst zul je moeten weten hoeveel je haar moet geven en houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van haar levensfase.

Lees meer

Alles over eiwitten

Ze zien er schattig uit, maar kittens zijn echte vleeseters en zijn voor het merendeel afhankelijk van vlees om in hun eiwitbehoefte te voorzien. Slechts een klein deel van hun eiwitbehoefte halen ze uit planten. Ze gebruiken zoveel energie dat ze wel 10 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig hebben voor een gezonde groei. Volwassen katten hebben slechts zes gram per kilo nodig. Vergelijk dat eens met ons. Wij gebruiken slechts 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht.

Lees meer

Gemakkelijk, lekker eten.

Als je je kitten de best mogelijke start wilt geven, geef je haar goed uitgebalanceerde voeding met een hoge voedingswaarde. Nadat een kitten bij haar moeder weg is ben jij degene die ervoor moet zorgen dat ze de allerbeste verzorging en voeding krijgt. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

Lees meer

Het hoe en waarom van de voedingsstoffen die ze nodig heeft

We kunnen voor ons zelf op elke verpakking precies lezen wat we binnen horen te krijgen, maar wat heeft een kitten nu precies nodig?

Lees meer

Kittens en water

In het wild komen katten nauwelijks in aanraking met water. Hun natuurlijke omgeving zijn de bossen, savannen en prairies, dus altijd ver van de zee. Ze houden van nature daarom niet bijzonder veel van water. Ze wassen zich met hun tong en houden van natte voeding zoals WHISKAS® 2-12 Maanden Maaltijdzakjes of droge voeding in plaats van drinken. Als een kitten nat wordt, zelfs na nat geworden te zijn door een beetje regen, kan ze uren bezig zijn zichzelf te wassen en te drogen om haar vacht zacht te houden.

Lees meer

Haar eerste verjaardag: tijd voor WHISKAS® 1+ Maaltijdzakjes

Nu je jonge katje richting de mijlpaal van haar eerste verjaardag komt, is het tijd haar welkom te heten in de wereld van volwassen katten. En wat is nu een beter begin dan met WHISKAS® 1+ Maaltijdzakjes?

Lees meer

De zorg voor allergische katten

Er zijn nogal wat mensen die allergisch zijn voor katten. Ze hebben last van jeukende ogen en produceren volle zakdoeken. Katten kunnen ook allergisch zijn. Niet voor mensen, maar wel voor bepaalde voeding. Zorg dus dat ze geen eten krijgt waar ze slecht op reageert.

Lees meer

Wat je kitten van nature nodig heeft

Je kitten groeit elke dag. Maar daar kan ze wel wat hulp bij gebruiken! Daarom bevat WHISKAS® 2-12 maanden de juiste hoeveelheid calcium en fosfor om de groei van de botten en de ontwikkeling van de gewrichten te ondersteunen.

Lees meer

WHISKAS® beste recept ooit!

Nu nóg lekkerder: Om je pootjes bij af te likken!

Lees meer