Gezondheid

Ouderdom komt met gebreken. Je kat zal meer pijntjes en gezondheidsproblemen krijgen als zij ouder wordt. Gelukkig kun je haar op vele manieren helpen.

Haar oren en ogen beter bekeken

De ogen en oren van je kat hebben veel te verduren. Stof binnenshuis, maar ook allerlei viezigheid en deeltjes in de buitenlucht kunnen voor problemen zorgen.

Lees meer

Huidverzorging, oorontsteking en mogelijke oor-zaken

Schudt je kat veel met haar hoofd, krabt ze aan haar oor of komt er pus uit, dan is het goed mogelijk dat je kat een oorontsteking heeft. Kleine mijten die zich in haar oorkanaal gehuisvest hebben, kunnen de oorzaak zijn. Vraag in dit geval je dierenarts om druppels, ook voor je andere katten. Volg zijn advies te allen tijde op.

Lees meer

Dierenartsbezoek

De dierenarts is je beste vriend wanneer je zorgen hebt over een kat. Laat ze ooit tekenen zien van ziekte, raak dan ook niet in paniek. Zorg dat je altijd het nummer van je dierenkliniek bij de hand hebt, samen met de openingstijden en instructies in geval van nood. Als je geen tijd hebt om je kat naar de dierenarts te brengen, dan kan je dierenarts wellicht telefonisch advies geven.

Lees meer

Tips voor een lang leven

Gemiddeld wordt een kat 12 tot 15 jaar oud. De beste kans op zo'n lang en gelukkig leven heb je als je haar maandelijks aan een check onderwerpt. Zo ben je in staat om problemen in een vroegtijdig stadium op te sporen.

Lees meer

Wat mag je verwachten als ze ouder wordt

Gebreken komen met de jaren, dat geldt voor mensen maar ook voor katten. Je zult waarschijnlijk vaker een bezoekje aan de dierenarts moeten afleggen. Maar zelf kun je natuurlijk ook goed een oogje in het zeil houden. Veel problemen met de gezondheid van je senior kat hebben te maken met haar urinewegen, haar hart en gewrichten. Ook staar en een slecht gebit zijn typische ouderdomsproblemen. Je zult veel aandacht en zorg moeten besteden aan haar gezondheid en attent moeten zijn op eventuele problemen zodat je voor een snelle en goede behandeling kunt zorgen.

Lees meer

Gebitsverzorging voor je kat

Wist je dat een groot aantal katten ouder dan 3 jaar last heeft van het gebit? Gelukkig kan een goede verzorging van het gebit van je kat de kans op gebitsproblemen verminderen!

Lees meer