Speel op zeker

Sommige mensen denken dat een kat die 7 is geworden niet langer geïnteresseerd is in spelletjes. Mis poes, veel katten blijven tot op hoge leeftijd verstoppertje spelen en speelgoedmuizen het huis doorjagen. Andere katten zijn al op jongere leeftijd klaar met spelen. Je kunt zelf de inschatting maken of ze nog graag speelt of iedere poging om met haar te spelen afwijst.

Genoeg is genoeg

Aan het uiterlijk van een kat lees je niet snel de ouderdom af, eerder aan een afnemende onderneminglust. Sommige katten zullen vaker comfortabele en warme plekken opzoeken in plaats van het avontuur buiten. De spelletjes waar ze vroeger geen genoeg van kon krijgen, lijken inmiddels te vervelen of worden haar teveel. Bij andere katten zullen deze veranderingen niet zichtbaar zijn. Zij blijven spelen ook al zijn ze de 7 ruimschoots gepasseerd.

Houd haar bij de les

Katten zijn niet snel verveeld. Dat is een belangrijk gegeven, zeker als ze ouder worden en de lichaamsbeweging afneemt. Er zijn vast nog leuke speeltjes waarin ze geïnteresseerd is. Zo niet, respecteer het en laat haar in haar waarde. Je kunt haar moeilijk dwingen, dat is voor jullie beiden niet leuk.

Volgende Vorige