Naar overzicht
Verzorging

De beste basis voor je kat

Zoals elke katteneigenaar weet, zijn katten een hoofdstuk apart. Van nature nieuwsgierig en kieskeurig, hebben ze goede verzorging nodig met aandacht voor hun behoeften. Volg deze tips op om de beste en meest duurzame basis voor je kat te creëren.

Naar buiten gaan

Een doorzichtig kattenluikje is ideaal. En bij terugkomst is een zware deurmat een redelijk goedkope, maar tegelijkertijd effectieve oplossing voor vuile pootjes (en voeten). Je kat zal er daarnaast graag haar nageltjes aan scherpen!

Kattennageltjes

Over nagels scherpen gesproken, waarom zou je haar niet ook een krabpaal geven? Met een klein beetje geluk weerhoudt dat haar ervan om aan je tapijt en gordijnen te krabben. Maar als je dan toch een kleed zoekt, is het verstandiger om een ‘gesneden pool’ te kiezen en geen ‘lussenpool’. In dit type kleed kan ook minder haar in vast blijven zitten. Een goede tip is: hoe hoger het wol-gehalte, hoe beter.

Een harige situatie

Kattenharen kunnen vervelend zijn, maar er zijn ook positieve kanten. Zo kun je je kat overhalen om een nieuw bedje of dekentje te gebruiken, door er wat van haar losgeborstelde haren in te leggen.

Wat betreft bedden, het zal je kat een plezier doen als je een bed hebt dat op poten staat. Daar kan ze lekker veilig en knus onderkruipen.

Veilige uitkijk

Heb je geen tuin, maar wel een balkon, maak het dan veilig voor je kat. Zorg voor fijn gaas, een hekje of glas, zodat ze niet kan vallen. Het verpest je uitzicht niet, maar zo kan je kat wel veilig buiten een frisse neus halen.

Volgende