Naar overzicht
Verzorging

De taken die je van haar overneemt

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom jouw rol in zijn verzorging groter wordt naarmate je kat ouder wordt. Een kat vindt het heerlijk om zichzelf te verwennen met een goede 'borstelbeurt'. Maar met de jaren zal ze minder in staat zijn de vacht zo mooi en glanzend te houden als in haar jonge jaren.

Een knappe oude dag

Haar voeding bepaalt hoe mooi haar vacht eruit ziet. Zowel voor haar innerlijke als uiterlijke gezondheid heeft ze de juiste, uitgebalanceerde voedingsstoffen nodig. Helaas werkt haar spijsvertering niet meer zo efficiënt als vroeger. Dat betekent dat niet alles even goed wordt opgenomen. Daarom is het belangrijk dat ze de juiste voeding krijgt als ze ouder wordt. WHISKAS® 7+ heeft alles wat een oudere kat nodig heeft.

Of heeft ze gewoon nergens meer zin in?

Misschien is het gebrek aan voedingsstoffen niet het probleem. Een oudere kat maakt zich vaak niet meer zo druk als vroeger over haar uiterlijk en besteed gewoon minder tijd aan het goed verzorgen van de vacht waardoor de huid vlekkerig kan worden. Ook zul je meer en meer grijze of witte haren in haar vacht zien. Het enige wat je kunt doen is de taak van haarverzorger van haar overnemen (als je dit inmiddels al niet had gedaan). Een regelmatige borstelbeurt helpt haar vacht glanzend en gezond te houden en haar huid zacht. Verzorg haar met zachte hand want haar botten zijn niet meer zo sterk als vroeger.

Vorige