Naar overzicht
Voeding

Voeding voor de oudere kat

Als je kat 7 jaar wordt mag je haar 'senior' noemen. Het is net als met mijlpalen in ons leven zoals: 18, 21 of 50 worden, het voelt niet direct anders maar je leefstijl is wel langzaam aan het veranderen. Met 7 jaar is ze wellicht nog altijd even actief en kan ze de komende jaren in gezondheid tegemoet zien. Met het verstrijken van de jaren zul je echter wel goed moeten nadenken over wat het beste dieet voor haar is.

Misschien komt je kat wat aan als gevolg van haar verminderde energieniveau. Maar evengoed zijn er katten die juist gewicht verliezen, omdat de vertering van de voedingsstoffen die haar van energie moeten voorzien niet goed verteerd worden. Check haar gewicht geregeld door haar op tillen en met haar op de weegschaal te gaan staan (trek het gewicht af van jouw gewicht zonder kat) en beide kanten van haar buik te voelen. Als je denkt dat ze over- of ondergewicht heeft, pas de hoeveelheid eten die je geeft dan aan of raadpleeg de dierenarts.

Als ze haar eetbakje niet ziet staan

Een van de weinige, zichtbare tekenen van ouderdom is de verminderde eetlust van de oudere kat. Als je kat het eten waar ze altijd van smulde laat staan, is het belangrijk dat je iets vindt dat ze wel heel erg lekker vindt. Het is cruciaal dat ze de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, dus zul je de voeding moeten vinden die ze graag eet. Het WHISKAS® 7+ assortiment bevat grote stukken vis- of vlees, waar alles inzit om senior nog jaren gezond en gelukkig te maken.

Het staat of valt met de spijsvertering

Als katten ouder worden, vertraagt hun spijsvertering. Dit betekent dat waardevolle voedingsstoffen minder goed worden opgenomen als vroeger. Als je zorgt voor een passend dieet, kun je de voortgang van deze veranderingen vertragen en de kwaliteit van haar leven verbeteren.

Een leven lang goede voeding

Twee aspecten zijn belangrijk: Voeding die goed smaakt en jouw rol om te zorgen dat ze de juiste voeding in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Dat is alles wat je hoeft te doen als ze ouder wordt.

Volgende Vorige