Coronavirus & mijn huisdier – Vragen en Antwoorden

Kan mijn huisdier besmet raken met het coronavirus?

Gebaseerd op de huidige informatie is het zeer onwaarschijnlijk dat jouw huisdier besmet kan raken met het coronavirus. Onderzoek laat zien dat honden en katten zeer onwaarschijnlijk besmet kunnen raken met het virus, en er is geen bewijs dat zij thuis het virus kunnen verspreiden onder mensen of andere huisdieren.

Hoe kan ik mijn huisdier beschermen tegen het coronavirus?

Op dit moment toont wetenschappelijk onderzoek aan dat het zeer onwaarschijnlijk is dat huisdieren besmet kunnen raken met COVID-19 en dat huisdieren het thuis het niet kunnen verspreiden. Wij raden het volgende aan:

  • Was goed en regelmatig je handen

  • Houd je huisdier afzijdig van iemand die besmet is met het coronavirus

  • Beperk het contact met je huisdier, indien deze in contact is geweest met iemand die besmet is

Kan mijn huisdier het virus in zijn vacht dragen?

De vacht van jouw huisdier is vergelijkbaar met elk ander oppervlak. Het is daarom belangrijk om je handen te wassen nadat je je huisdier aangeraakt hebt, om je huisdieren uit de buurt te houden van besmette personen en om beperkt contact met je huisdier te hebben, indien deze in contact geweest is met iemand die besmet is.

Zou mijn huisdier een masker moeten dragen?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat gezichtsmaskers beschermen tegen besmettelijke virussen of luchtverontreinigende stoffen bij huisdieren. De gezichten van huisdieren verschillen sterk in vergelijking met dat van mensen, waardoor er een grote kans is dat een masker niet past. Ook kunnen we huisdieren niet uitleggen waarom ze iets om het gezicht zouden moeten dragen waardoor ze angstig kunnen worden.

Mag ik nog steeds met mijn hond wandelen?

Ja, huisdieren houden van beweging! Wandel gerust met je hond aan de lijn, maar zorg dat je voldoende afstand houdt van andere mensen en dieren.

Kan ik nog steeds voor mijn huisdier zorgen als ik ziek ben?

Laat indien mogelijk een andere huisgenoot of familielid voor je huisdier zorgen als je ziek bent. Wanneer dit niet mogelijk is, was dan je handen voor en na het contact met je huisdier.

Is er een risico dat mijn huisdier het coronavirus krijgt door mijn voeding?

Je kunt er zeker van zijn dat de huidige uitbraak van het coronavirus geen voedselveiligheidsrisico vormt voor mensen of huisdieren, noch door de verpakking, noch door het voedsel zelf. Door de productieprocessen van onze voedingsproducten wordt het virus vernietigd.

Zijn de locaties waar jullie de ingrediënten vandaan halen veilig voor mijn huisdieren?

We halen ingrediënten uit veel regio’s over de hele wereld, en gebruiken alleen maar kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die voldoen aan de lokale wetgeving en aan onze eigen hoge kwaliteitsnormen. Door de productieprocessen van onze voedingsproducten wordt het virus vernietigd.

Ik kan mijn gebruikelijke voeding niet in de winkel vinden. Wat is er aan de hand?

Dierenvoeding is essentieel, en we zijn continue bezig om de voeding te produceren die jouw huisdier nodig heeft en waar zij van houdt. Er is geen tekort aan onze dierenvoeding en we willen aan alle huisdiereigenaren vragen om alleen de voeding te kopen die jouw huisdier nodig heeft.

Ik kan mijn gebruikelijke voeding niet krijgen. Mag ik van dieet veranderen?

Ja! Kies in het ideale geval een soortgelijke voeding (droog of nat) en neem langzaam kleine hoeveelheden van de nieuwe voeding op gedurende de week om ervoor te zorgen dat een plotselinge verandering van het dieet niet lijdt tot voedingsproblemen.

Ik maak mij zorgen om mijn persoonlijke situatie en dat ik niet voldoende voeding kan geven aan mijn huisdier – wat zouden jullie aanraden?

We weten dat dit een zorgwekkende tijd is en dat je altijd het beste wilt voor jouw huisdier. We werken nauw samen met onze dierenasielen en moedigen jou aan om met hen contact op te nemen voor ondersteuning, indien dit nodig is.

Cookie-instellingen