Hoe weet ik of mijn kat overgewicht heeft?

Het is belangrijk om het gewicht en de lichamelijke conditie van je kat in de gaten te houden. Zo kun je haar in topconditie houden en zorgen dat ze zich fit en vitaal voelt.

De meest door dierenartsen gebruikte en praktische methode om de lichamelijke conditie van een kat te bepalen is door te kijken en te voelen. Hier is een handige tool die je helpt om je eigen kat te beoordelen.

De S.H.A.P.E Gids (Size, Health And Physical Evaluation) is bedacht door WALTHAM™ en een manier om de lichamelijke conditie van je kat te meten. Deze gids stelt een aantal vragen die je door kijken en voelen beantwoordt en leidt uiteindelijk naar een omschrijving van de conditie van je kat.

BEKIJK SHAPE GIDS

Een kat wordt te dik als ze meer calorieën consumeert dan gebruikt om haar dagelijkse energiebehoefte te vervullen. Het gezonde gewicht van een kat bepaalt hoeveel calorieën ze dagelijks moet eten. Op de verpakking van alle Whiskas® producten staat hoeveel caloriën het voer per gram bevat. Dit helpt jou als eigenaar om een verantwoord dieet samen te stellen voor je kat.

Volgende Vorige