Hoe wordt WHISKAS® gemaakt?

De ingrediënten in WHISKAS®

Alle ingrediënten gebruikt in WHISKAS® zijn geschikt voor menselijke consumptie. Er wordt niks gebruikt wat genetisch gemodificeerd is.

WHISKAS® wordt gemaakt van rauwe ingrediënten, zoals:

  • Rund
  • Gevogelte
  • Varken
  • Vis
  • Groente (zoals wortels, erwten)
  • Granen (rijst etc.)
  • Vitaminen en mineralen

Ieder recept is precies zo samengesteld dat het de ideale mix van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water bevat.

Ingrediënten moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, samenstelling, uiterlijk en daarnaast ook voldoen aan verschillende wettelijke eisen. Ieder nieuw ingrediënt wordt getest voor het wordt gebruikt en ook onze leveranciers worden regelmatig gecontroleerd.

Hoe we WHISKAS® kattenvoer maken

Katten zijn obligate carnivoren en hebben daarom voeding nodig met een hoog eiwitgehalte. Dit is de reden dat ingrediënten zoals vis, gevogelte en rund voor zowel nat- als droogvoer worden gebruikt. Deze ingrediënten worden in stukjes gehakt en vermalen.

Nat kattenvoer is de belangrijkste bron van eiwit en water in het dieet van een kat. De ingrediënten worden in stukjes gehakt en daarna worden er gladde stukjes of pate van gemaakt. Vervolgens wordt dit gekookt en gemengd met gelei of saus. Het eindproduct wordt verpakt in zakjes en blikken.

Het andere deel van de eiwitrijke ingrediënten wordt gekookt en daarna gemengd met groenten, granen, vitaminen en mineralen in een machine die de ‘extruder’ wordt genoemd. Dit is een grote schroef binnenin een pijp die onder hoge druk en op een hoge temperatuur alle ingrediënten mengt.

Dit mengsel wordt door een plaat met gaatjes geduwd, waardoor er verschillende vormpjes ontstaan; de brokjes. Door het grote verschil in temperatuur en druk zetten de brokjes uit en worden ze hard, waardoor ze hun knapperige textuur krijgen. Vervolgens worden de brokjes gedroogd om te voorkomen dat bacteriën kans krijgen om te groeien. De brokjes worden daarna in zakken verpakt.

Kwaliteitscontrole

WHISKAS® neemt kwaliteitscontrole erg serieus. We voeren tijdens het gehele productieproces controles uit op twintig verschillende plaatsen, zoals chemische analyses, herleidbaarheid van ingrediënten, kwaliteit van verpakkingen en machinecontroles. Zo garanderen we altijd de hoogste kwaliteit!

Volgende Vorige