Hoeveel voer heeft mijn kat nodig?

Als kattenbaasje vraag je je misschien af of je je kat de goede hoeveelheid eten geeft – is het teveel of te weinig?

Het voeren van je kattenvriendje is niet heel lastig, maar het is afhankelijk van een hoop variabelen, zoals de leeftijd van je kat, of je nat- of droogvoer geeft, en van hoe actief je kat is. WHISKAS® legt je hier alles uit wat je moet weten over het voeren van je kat in de verschillende fases van zijn of haar leven.

Kitten voeding (Tot 12 maanden)

De eerste vier tot vijf weken krijgen kittens alles wat ze nodig hebben om te overleven van hun moeder. Kittens zijn normaal gezien zelfstandig vanaf ongeveer zeven weken, maar kunnen vanaf vier weken al beginnen met het eten van speciaal kittenvoer zoals WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden.

Vanaf ongeveer vier maanden oud is één zakje precies genoeg voor één heerlijke maaltijd. Kittens moeten drie tot vier maaltijden per dag krijgen tot ze zes maanden oud zijn. Daarna worden twee tot vier maaltijden per dag aanbevolen.

Volwassen voeding (Van 1 jaar tot 7 jaar)

Vanaf 1 jaar oud is je kitten een volwassen kat en kun je geleidelijk overgaan naar een complete en gebalanceerde voeding voor volwassen katten.

Een gezonde en actieve volwassen kat heeft ongeveer 240 kcal per dag nodig, wat verkregen kan worden uit een mix van zowel nat- als droogvoer. Het wordt aanbevolen om je kat ’s ochtends en ’s avonds natvoer te geven en een portie droogvoer aan te bieden waar ze dan overdag van kunnen eten.

De WHISKAS® 1+ producten bieden je volwassen kat alles wat ze nodig heeft om fit te blijven in de bloei van haar leven.

Senior voeding (7 jaar en ouder)

Katten zullen hun hele leven natuurlijk gedrag blijven vertonen en zullen dus actief en nieuwsgierig blijven. Maar we weten ook dat katten soms lastige eters zijn, die soms zelfs nog lastiger gaan eten als ze ouder worden!

Als je kat ouder wordt veranderen haar voedingsbehoeften. Je blijft dezelfde hoeveelheid voeding geven nadat ze 7 jaar oud is, maar het is wel belangrijk dat je de voeding aanpast aan zijn of haar leeftijd. WHISKAS® 7+ kattenvoer bevat bijvoorbeeld extra taurine, wat de ogen helpt en het hart ondersteund. Zink en linolzuur dragen bij aan een gezonde huid en vacht. Tot slot helpt precies de goede hoeveelheid fosfor de urinewegen van je kat!

Daarnaast houden de meeste katten niet van koud of gekoeld voer, dus probeer het voer van je kat altijd op kamertemperatuur te voeren. Het is ook belangrijk om te zorgen dat je kat altijd vers water ter beschikking heeft.

Gedurende het leven van je kat zul je haar voeding aan moeten passen zodat het blijft passen bij haar veranderende stofwisseling en voedingsbehoeften.

Goede voeding voor je kat maakt jou en je kat een stuk gelukkiger!

Volgende