Kan ik mijn kat hondenvoer geven?

Nee, katten mogen geen hondenvoer. Katten hebben een unieke voedingsbehoefte en in tegenstelling tot honden zijn katten obligate carnivoren. Dit betekent dat ze vlees moeten eten om te overleven. Taurine en arginine zijn essentiële voedingsstoffen die een kat iedere dag nodig heeft die alleen te vinden zijn in vlees.

Katten proeven geen suiker en hebben minder smaakpapillen dan mensen. Katten hebben een kleine maag die geschikt is om meerdere kleine maaltijden per dag te verwerken. In het wild eten katten zo’n 5-7 kleine maaltijden per dag. Het maagzuur van je kat is zuurder dan het maagzuur van mensen, dit helpt bij de vertering en bij het doden van schadelijke bacteriën. De volledige spijsvertering van een kat duurt tussen de 12 en 24 uur, voor mensen is dit 30 uur tot 5 dagen.

Katten hebben dagelijks in verhouding meer eiwit nodig dan honden of mensen. Ze zijn minder goed in staat de activiteit van de leverenzymen te reguleren die betrokken zijn bij het verteren van aminozuren. De enzymen van een kat zijn afgestemd op een constant hoog gehalte eiwit in de voeding.

Volgende Vorige