Mogen katten voeding van mensen eten?

Katten zijn uniek en hebben andere nutritionele behoeften dan mensen. Katten zijn obligate carnivoren en daarom is vlees essentieel voor ze om te overleven. Dit is de reden dat de dagelijkse voeding van je kat taurine en andere essentiële voedingsstoffen moet bevatten die alleen te vinden zijn in vlees. Het WHISKAS®-assortiment bestaat uit droogvoer en natvoer. Dit is allemaal complete en gebalanceerde voeding, zodat wat je je kat voert afgestemd is op haar levensfase. Zo weet je zeker dat ze alle voedingsstoffen binnen krijgt die ze nodig heeft in de juiste verhouding.

Mogen katten melk drinken?

Nadat kittens stoppen met het drinken van melk bij hun moeder kunnen ze geen melk meer verteren – in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt moet je katten dus geen koeienmelk geven om te drinken! Bij WHISKAS® weten we echter dat kattenbaasjes hun kat graag trakteren op iets speciaals hebben we een veilige melk-optie gemaakt waar katten van houden.

Mogen katten kaas eten?

We weten dat sommige kattenbaasjes graag een stukje kaas geven aan hun kat, maar dit wordt niet aanbevolen omdat katten lactose intolerant zijn. Hun spijsverteringsstelsel kan geen zuivelproducten verteren. Als ze toch zuivel eten kan dit leiden tot maagklachten, buikpijn en diarree.

Sommige varianten van WHISKAS® kattensnoepjes zijn verkrijgbaar met kaassmaak. De lactose is verwijderd uit deze snacks, daarom zijn ze veilig te eten voor katten.

Een aantal voedingsproducten die mensen eten, zijn veilig voor mensen, maar erg giftig en gevaarlijk voor katten, dus zorg dat je kat nooit de volgende dingen eet:

  • Chocolade
  • Druiven
  • Rozijnen
  • Caffeine
  • Uien
  • Knoflook
  • Xylitol

Heeft je kat iets uit deze lijst gegeten? Neem dan meteen contact op met je dierenarts.

Volgende Vorige