Wat is een gezond eetpatroon voor katten?

In het wild weten grote katten precies wat ze moeten eten. Door kittens het juiste voedsel op het juiste moment te geven ondersteunen we hun natuurlijke instinct als carnivoor en zelfstandige jager.

Zorg dat kittens speciaal kittenvoer eten

Tijdens de eerste 4-5 weken van hun leven krijgen kittens alles wat ze nodig hebben van hun moeder. Normaal gesproken worden kittens afgespeend wanneer ze 7 weken oud zijn, maar ze kunnen al vanaf 4 weken speciaal kittenvoer eten zoals WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden.

Kittens hebben kleine buikjes maar een grote eetlust

Kittens zijn klein en schattig, maar groeien erg snel. Ze groeien wel 15 keer sneller dan een mensen baby! Hun maag begint zo groot als een duimnagel, dus ze kunnen niet veel tegelijk eten. Dit is waarom het zo belangrijk is om kittens kleine maaltijden te voeren met regelmatige tussenpozen, in het begin tot wel 6 keer per dag. Als kittens nog erg jong zijn adviseren we om het voedsel op een bord aan te bieden zodat de kittens leren om het voer op te likken en verschillende smaken en structuren leren kennen.

Van kitten- naar volwassenporties

Vanaf een leeftijd van ongeveer 4 maanden is één WHISKAS® Maaltijdzakjes 2-12 Maanden perfect voor één heerlijke smakelijke maaltijd. Kittens moeten 3-4 maaltijden per dag krijgen tot ze 6 maanden oud zijn. Daarna zijn 2-4 maaltijden per dag aanbevolen. Vanaf 12 maanden oud is een kitten klaar voor voer voor volwassen katten, wat 2 keer per dag kan worden gegeven. De meeste katten vinden het fijn als natvoer in de ochtend wordt gegeven met ’s avonds een bakje droogvoer wat de rest van de dag blijft staan om de hele dag kleine beetjes van te kunnen eten.

Kittens zijn voorzichtige eters

In het wild zijn grote katten voorzichtige eters. Ze vermijden alles wat ‘gek’ smaakt. Kittens hebben dit instinct ook en geven de voorkeur aan een verse maaltijd, geserveerd op kamertemperatuur in een schoon bakje.

Maak geen plotselinge veranderingen aan de voeding van je kitten

Introduceer nieuw voedsel geleidelijk en in kleine beetjes. Plotselinge veranderingen kunnen het gevoelige buikje van je kitten van streek maken.

Katten mogen geen koeienmelk

Nadat kittens stoppen met het drinken van melk bij hun moeder kunnen ze geen melk meer verteren – in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt mag je katten dus geen koeienmelk geven om te drinken! Bij WHISKAS® weten we dat kattenbaasjes hun kat graag trakteren op iets speciaals. Daarom hebben we een heerlijke en veilige melk-optie gemaakt waar je kat van zal houden.

Stimuleer je kittens om water te drinken

Kittens hebben een super gevoelige neus en tong die al snel onbekende chemische geurtjes signaleert. Dit is de reden waarom ze soms liever uit een plas water drinken dan uit een waterbakje. Om je kitten aan te moedigen om meer te drinken adviseren we het waterbakje op een rustige plek te zetten, ver weg van de kattenbak.

Een gezonde vacht betekent vaak een gezonde kat

Een glanzende vacht, heldere ogen en soepele spieren en gewrichten zijn allemaal tekenen van een nutritioneel gezonde kitten of volwassen kat. Als je een compleet en gebalanceerd dieet voert dat aangepast is aan de levensfase van je kat zal dit zichtbaar zijn in haar uiterlijk.

Je kat natvoer en droogvoer geven

Katten vinden variatie in hun voer fijn en houden van verschillende smaken en texturen. Nat voer bevat veel vocht en is rijk aan eiwit en vet. Droogvoer bevat meer koolhydraten. De knapperige en droge brokjes helpen ook om de tanden en het tandvlees van je kat gezond te houden. Nat- en droogvoer die afgestemd zijn op haar levensfase en levensstijl is een goede manier om je kat gelukkig te houden.

Volgende Vorige