Welk voer moet ik een oudere kat geven?

Je kat zal gedurende haar leven haar natuurlijke gedrag blijven vertonen – en ze blijft waarschijnlijk ook jarenlang actief en nieuwsgierig. Soms zul je zelfs moeilijk kunnen geloven dat ze echt ouder wordt!

We weten dat katten best lastige eters kunnen zijn en als ze ouder worden soms zelfs nog lastiger eten. Hier zijn een paar tips over het voeren van oudere katten:

  • Serveer voedsel op kamertemperatuur. De meeste katten houden niet van koud of gekoeld voer.
  • Katten geven de voorkeur aan kleine maar frequente maaltijden
  • WHISKAS® 7+ kattenvoer is speciaal geformuleerd om de specifieke behoeften van oudere katten te ondersteunen
  • Als je je kat ’s ochtends en ’s avonds een portie natvoer geeft en daarnaast een portie droogvoer aanbiedt voor de rest van de dag, wordt de natuurlijke behoefte van je kat om vaak kleine beetjes te eten vervuld.
  • Een geweldige manier om je oudere kat mentaal te stimuleren en wat lichte lichaamsbeweging te geven is door het droogvoer aan te bieden in een voerpuzzel. Dit vereist interactie en beweging om de brokjes eruit te krijgen als beloning.

Als je kat ouder wordt veranderen haar nutritionele behoeften. Na haar zevende verjaardag is het belangrijk om haar voeding te wisselen naar speciale voeding voor oudere katten. WHISKAS® 7+ kattenvoer bevat bijvoorbeeld extra taurine, wat helpt de ogen en het hart ondersteunt. Zink en linolzuur dragen bij aan een gezonde huid en vacht, en precies de goede hoeveelheid fosfor helpt de urinewegen van je kat!

Het juiste voer voor je oudere kat

Als je kat haar neus ophaalt voor haar voer kan dit een teken zijn dat je haar voeding moet aanpassen. Je wil natuurlijk iets geven wat ze lekker vindt, maar het is ook belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen voor haar leeftijd binnen krijgt. De WHISKAS® 7+-producten, verkrijgbaar in heerlijke recepten met vis of vlees, bieden je kat alles wat ze nodig heeft om fit en vitaal te blijven in haar oudere jaren.

Veranderende stofwisseling

Het kan zijn dat je oudere kat haar voer niet meer zo makkelijk verteert als toen ze nog jonger was. Dit wil zeggen dat ze sommige voedingsstoffen niet meer zo efficiënt kan opnemen als voorheen. Door je kat passende voeding te geven help je haar lijf om te gaan met deze veranderen. Hiermee zou zowel de lengte als kwaliteit van haar leven moeten verbeteren.

Let op haar gewicht

Als je kat minder actief is kan ze een beetje mollig worden. Aan de andere kant, als ze moeite heeft met het verteren van haar voer kan ze ook gewicht verliezen. Hou een oogje op het gewicht van je kat door haar regelmatig te wegen en haar zijkanten te bekijken.

Als je je zorgen maakt over het gewicht van je kat probeer dan de hoeveelheid voer die je geeft erop aan te passen. Als het probleem blijft neem dan contact op met je dierenarts voor advies.

Volgende Vorige